Page 6 of 6 FirstFirst ... 23456
Results 51 to 59 of 59

Thread: Burgenland Croats

Aherne is my mentor Apricity Funding Member
    "Friend of Apricity"

Corvus's Avatar
    Meta-Ethnicity
    -
    Ethnicity
    -
    Ancestry
    -
    5,632

Quote Originally Posted by Lena View Post
    If you don't mind me asking...are some of your ancestors Croats, CA ?
    Not really, I don`t live in Burgenland
    Recently I saw a TV reportage in Austrian television about them and they said that their language is rarely used on a daily basis anymore, esp. among the youth.
    Many Burgenland Croats are far from fluent in Croatian, which raises the concern that it may extinguish in some generations.

It is also small number who declare themselves Croats because the total population of the province is 284.000 and I think a lot more than 50.000 have Croatian ancestry

But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done - Rocky Balboa

Petrobiont Duke's Avatar
    Meta-Ethnicity
    Slavic
    Ethnicity
    Croatian
    Country
    Croatia
    2,482

Quote Originally Posted by Dusan View Post
    Phanariote Greeks were powerhungry and they dreamed of a new Byzantine Empire with a Balkan population full of Hellenized peoples. The Bulgarian Exarchate was formed in response of the Greek patriarchate Hellenization attempts. Bulgarian identity was far too strong for them to simply Hellenize Bulgarians... all they did was anger Bulgarians and made them force the Ottoman Sultan approve the formation of the exarchate. Naturally, the junky Patriarchate declared the exarchate schismatic but he really had no power... because the Ottoman military... was Ottoman not Greek. But trust me if it was the Greeks ruling instead of the Ottomans then you can be sure the Patriarch would have declared a crusade on the exarchate to force us back in their patriarchate.
    yeah, Greek Orthodox church offered Ottoman empire control over ortodox population.

Istambul was like Ordodox Vatican, so they were influential, but they still needed to get permission from Sultan

Veteran Member Jebivjetar's Avatar
    Meta-Ethnicity
    european
    Ethnicity
    bosniak
    Ancestry
    european
    Country
    Bosnia & Herzegovina
    Politics
    non
    Religion
    islam
    5,318

Quote Originally Posted by Duke View Post
    Pa to je svima jasno, pa polovica vas izgleda ko turci, uzmi sebe za primjer, sad neznam kakve to veze ima sa predslavenskim stanovništvom

Priznavanje rudimentarnih činjenica je prvi korak u prihaćanju istine.

Petrobiont Duke's Avatar
    Meta-Ethnicity
    Slavic
    Ethnicity
    Croatian
    Country
    Croatia
    2,482

Quote Originally Posted by Vrhbosnian Vanguard View Post

Priznavanje rudimentarnih činjenica je prvi korak u prihaćanju istine.
    pa ovako pola vas izgleda ko Slavonci, a pola ko Turci, eto, šta sad ima tu meni bit jasno, a da mi nije prije.

Slavonci su sami mišavina predslavenskog i slavenskog stanovništva, ako je uopće postojalo predslavensko stanovništvo(tj, da sami panoni nisu bili slaveni po jeziku)

Veteran Member Jebivjetar's Avatar
    Meta-Ethnicity
    european
    Ethnicity
    bosniak
    Ancestry
    european
    Country
    Bosnia & Herzegovina
    Politics
    non
    Religion
    islam
    5,318

Quote Originally Posted by Duke View Post
    pa ovako pola vas izgleda ko Slavonci, a pola ko Turci, eto, šta sad ima tu meni bit jasno, a da mi nije prije.
    Sad samo trebamo poraditi na tvojoj definiciju Turčina i zlatni smo, a samnji malo broj "Slavena" isto

Veteran Member Solin's Avatar
    Meta-Ethnicity
    -
    Ethnicity
    -
    Country
    Venezuela
    Y-DNA
    -
    mtDNA
    -
    3,661

To što ti navodiš su bili privremeni prodori i pogranični konflikti. Ja govorim o potpunom raspadu socio-ekonomskog poretka čitavog društva, konstantne Turske inkvizicije zbog svake ne ortodoksne ideje, proganjanju akademske i političke elite u jednom od naj osjetivnijih perioda u našoj historiji , egzodus trećine populacije. To što ste vi prošli je doslovno pičkin dim jer vi nikad niste imali puno da izgubite a kamo da obnovite. Hrvati su doslovno dočekali 20. vijek sa svom infrastrukturom ostavljenom vam od Austrijanaca.
    Mi smo prošli i Jugoslaviju i Domovinski rat kao i vi i opet ste u kurcu, a to je mlada prošlost.

To što ste se "prilagodili" EU standardima nije nešto čime bi se normalna osoba dičila.
    Dajte zahtjev vi za ulazak pa i uz prilagođavanje vidi kada ćete ući

QUOTE]Ako je tako većina Hrvata misli, onda čudi me kako uopšte se prehranjujete.
    Patis od Alzeheimera. Koliko sam ti puta rekao na što mislim pod mentalnom superiornosti u jedno milijardu postova.
    Bosna je dala 0 povijesnih umova.

Rusi nemaju nikakve "projekte izgradnje" po Bosni investirali su samo u jednu rafineriju koja neće početi pravilo raditi po najkonzervativnijim procjenama do 2019.. Dok smo mi Indijcima prodali jednu malo poveću firmu gotovo besplatno u zamjenu da oni ulože stotine miliona dolara u unaprijeđenje i proširanje kapaciteta, ostvarujući eventualno veći prihod koji mi porezujemo sa neskromnih 45% poreza na prihod.

To moj mali Hrvatski prijatelju JESTE GENIJALNOST.
    Kao što sam i natuknuo gore meni je genijalnost nešto drugo. Hrvatska ih daje i dan dans. Mogu ti nabrojati brdo današnjih, trenutačnih pionira, dok jel za Bosnu ne mogu nabrojati ni jednoga. Nemoj mi samo reći da su Turci krivi
    Pa je li Optima grupa najveća firma u BIH?
    http://www.optimagrupa.net/
    Čitaj tko je osnova i tko je u vlasništvu

Zato samo kad prošetaš kroz naše gradove vidićeš sam odgovor. Fenotipske razlike između Slavena u Slavoniji i slavenizirani domorodaca u cent. Bosni su neprimjetne jedino glupom ili slijepom.
    Naprotiv primjetne su glupima jer podrijetlo ovih naroda nije sa ovih prostora kao što kaže genetika a i kada bi se gledalo po komponentama narodi su jako slični te imaju do 50% baltičku komponentu. Jedino Makedonci imaju manje jer su oni više imali kontakta sa predlavenskim stanovništvom.
    I ti opet po starome. Dolazak Slavena je povijest u čiju korist ide i egzaktna metoda - znanost.
    Last edited by Solin; 07-03-2012 at 03:24 PM.

Petrobiont Duke's Avatar
    Meta-Ethnicity
    Slavic
    Ethnicity
    Croatian
    Country
    Croatia
    2,482

Sad samo trebamo poraditi na tvojoj definiciju Turčina i zlatni smo, a samnji malo broj "Slavena" isto
    Slaveni su jezična skupina, i svi Bošnjaci su Slaveni, jer sama definicija Bošnjaka je poturčeni Slaven.

Uz poturčene slavene, u Bosnu su pristizali i anatolci koji su preuzimali Slavenski jezik, oni su isto Bošnjaci danas.

Šta tu nije jasno?

Ili misliš da su turci osvajali bosnu bez vojske, i da isti nisu zamjenjivali iseljene nepoturčene Hrvate, kao npr Gradišćanske Hrvate među ostalima?

ma ne ne, to nije logično, ti turci su zapravo predslavensko stanovništvo, LOL

Veteran Member Solin's Avatar
    Meta-Ethnicity
    -
    Ethnicity
    -
    Country
    Venezuela
    Y-DNA
    -
    mtDNA
    -
    3,661

Od prerađivačke industrije, nisko tehnoloških ind. proizvoda, potrošačkih prozvoda, do skupocjenih ruda. Slažem se da je sve ovo skromno, ali za razliku od vas naša država je sravnjena sa zemljom i sve što sam ti naveo su Bosanci svojim rukama u samo 20 godina postigli.
    Hrvatska će izbaciti dva automobila od kojih je jedan supersportski, jako moderan u potpunosti izgrađen u Hrvatskoj. Naprimjer.
    Zamisli da Bosna izbaci jednoga. Smijao bih se dva dana

From the Julian Alps curiousman's Avatar
    Meta-Ethnicity
    Romance
    Ethnicity
    Italian
    Country
    Italy
    419

They cooperated with the enemies of the Ottoman empire to whom they were sworn.
    I can easily imagine how freely they were "sworn".

Page 6 of 6 FirstFirst ... 23456

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)