PDA

View Full Version : YouTube verwijdert negationistische video’s op vraag van Liga tegen het antisemitisme



microrobert
02-15-2014, 04:36 AM
YouTube verwijdert negationistische video’s op vraag van Liga tegen het antisemitisme

De Franstalige Belgische Liga tegen het antisemitisme (LBCA) heeft vrijdag gevraagd - en gedaan gekregen - dat Google/YouTube twee antisemitische en negationistische video’s heeft teruggetrokken. De filmpjes zullen niet langer zichtbaar zijn op internet. Dat maakte de Liga vrijdagavond bekend.

Volgens het persbericht werd de Liga vrijdag door een journaliste van het weekblad le Vif/L’Express gecontacteerd over een aantal video’s op YouTube.

De organisatie nam contact op met Google België/YouTube om de video’s ‘zonder verwijl’ te verwijderen. Vrijdagnamiddag informeerde YouTube USA de Liga met de boodschap dat de vraag ingewilligd wordt.

De auteur van een van de betwiste video’s is volgens de Liga en Le Vif/L’Express de Fransman Vincent Reynouard. Hij werd in het verleden al meermaals veroordeeld in België en in Frankrijk voor negationistische uitlatingen.

YouTube verwijdert negationistische video?s op vraag van ... - Het Nieuwsblad (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140214_00980261)