PDA

View Full Version : Premier: Grondaankoop kroonprins gaat niemand aanThe Lawspeaker
03-21-2010, 05:46 PM
Premier: Grondaankoop kroonprins gaat niemand aan (http://www.elsevier.nl/web/Lifestyle/Society/261097/Premier-Grondaankoop-kroonprins-gaat-niemand-aan.htm)

Demissionair premier Jan Peter Balkenende heeft geschreven dat de aankoop van grond in het Argentijnse skigebied Villa la Angostura een privé-aangelegenheid betreft. Kamerleden hadden vragen omdat er een justitieel onderzoek loopt naar de zakenman waarbij het kroonprinselijk paar het perceel heeft gekocht.

Elsevier onthulde (http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/251685/Kroonprinselijk-paar-koopt-droomlocatie-in-Argentinie.htm) eerder dat Willem-Alexander en Máxima grond hebben gekocht in Argentinië. Dit was vlak nadat de kroonprins na veel kritiek had toegezegd de villa in Mozambique te verkopen (http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/251381/Prinselijk-paar-stopt-met-project-Mozambique.htm) zodra die gereed zou zijn.


Problemen
Volgens de premier zijn vragen die bij de villa in Mozambique aan de orde waren, bijvoorbeeld wie voor de kosten van de beveiliging op zou draaien, nu niet aan de orde zijn, zo schrijft hij in een brief aan de Kamer.
Balkenende gaat niet in op de Kamervragen (http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/252575/Kamer-wil-opheldering-grondaankoop-prins-Argentinie.htm) van SP’er Ronald van Raak en GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent over de onthulling van de Volkskrant (http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1324265.ece/Baas_resort_Willem-Alexander_in_opspraak) dat de eigenaar van het project van corruptie beschuldigd zou zijn.


Mozambique
Lees ook het Elsevier-commentaar over de villa in Mozambique: Vooral Balkenende in de fout bij vakantievilla (http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/251452/Vooral-Balkenende-in-de-fout-bij-vakantievilla.htm)