PDA

View Full Version : Oulussa kytee



The Ripper
04-10-2011, 11:11 AM
Oulun kokoomuskaustin pääarkkitehdiksi on paljastunut Adolf Holappa ja Suomen Vastarintaliike. Kaverit ovat bostailleet luotiliivit päällä kaiken varalta.


Oulun poliisin mukaan kokoomuksen vaaliteltalla lauantaina tapahtuneen nujakan vuoksi kiinniotetut miehet ovat kuulusteluissa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Poliisi epäilee kolmikkoa yhä pahoinpitelystä ja virkamiehen vastustamisesta.

"He ovat olleet niukkasanaisia eivätkä oikein kommentoi tätä asiaa", kertoo rikosylikomisario Tapani Tasanto.

Miehet olivat ennen nujakkaa jakamassa Kauppurienkadun vaaliteltta-alueella äärioikeistolaisia esitteitä.

Poliisin mukaan aiemmista tiedoista poiketen vain yksi miehistä oli pukenut päälleen luotiliivit. Syy ei ole selvinnyt.

"Hän ei ole kommentoinut eikä kertonut mitään", Tasanto sanoo.

Poliisi ei epäile kolmikon lisäksi muita rikoksista. Paikalla oli kaksi muutakin miestä jakamassa heidän kanssaan äärioikeistolaisia esitteitä, mutta he eivät osallistuneet poliisin käsityksen mukaan nujakkaan.

Poliisi päättää iltapäivän aikana, pidätetäänkö kiinniotetut miehet vai lasketaanko heidät vapaaksi.

Lauantainen tilanne sai alkunsa, kun Pohjois-Pohjanmaan kokoomuksen kunnallissihteeri Jaakko Salovaara otti kamerallaan kuvia vaaliteltalla olleista ehdokkaista.

Hänen mukaansa koko tilanne aiheutui väärinkäsityksestä.

Poliisi joutui käyttämään äärioikeistolaiseen ryhmään kuuluvien miesten taltuttamisessa pippurisumutinta ja etälamautinta.

HS (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Oulun+vaalikahakasta+kiinniotetut+kiistävät+kokoom uslaisten+pahoinpitelyn/1135265287058)

Liikkeen taisteluraportista poimittua:


Aktivismia Oulussa lauantaina 9.4.

Oululaiset Suomen Vastarintaliikkeen aktivistit jalkautuivat Oulun keskustan tuntumaan jakamaan Vastarintaliikkeen "vaalilentolehtisiä". Vastarintaliikkeen aktivistit haastattelivat myös eri puolueiden kansanedustajaehdokkaita.

Kansallinen Vastarinta tulee pian uutisoimaan mediassa myllytettyä "vaalikoju mellakkaa", josta kontrolloitu media - jälleen kerran ja tapansa mukaisesti - liioitellusti uutisoi oman poliittisesti sävyttyneen version.

Huomio! Perjantaina 8.4. julkaistu raportti Oulun aktivismista ei ole raportti lauantain 9.4. aktivismista!

:coffee: