PDA

View Full Version : Царевец стана турска забележителност



Archduke
01-12-2013, 10:30 PM
Известният турски вестник Hurriyet публикува снимка на българския Царевец във Велико Търново в икономическа класация на няколко града в Турция, съобщи БГНЕС.

Срещу снимката на Царевец, поместена на сайта на вестника, се представя град Бингьол - вилает Бингьол, в Източна Турция.

В сайта е предоставена информация за населението и площта на въпросния град. Също така се казва, че името на региона идва от факта, че там има много езера. Бингьол се посочва като място за туризъм заради големите си природни богатства.

Това се случва малко след гафа в новогодишната реч на Плевневлиев, където снимка на скалистите планини в щата Колорадо, САЩ бяха свързани с България.

По-късно беше разпространено съобщение до медиите, от което стана ясно, че коментираната снимка на планински пейзаж е свалена от официалния сайт на Балкантурист в интернет, представена като реклама на български ски курорт.

Това от своя страна доведе до уволнение на служителката на "Балкантурист", която сбъркала Скалистите планини с пейзаж от България.

http://news.ibox.bg/news/id_85102305


:lol: :lol: :lol:

Trun
01-13-2013, 10:24 AM
Онур определено има пръст в това.