Your results are a little unusual on K15..But on other calculator seem to bee pretty much south slavic.
Možda ne bi trebalo toliko da daješ značaja samo jednom kalkulatoru.
Printable View
If HuhgryLion is Croatian than it would not be claims from Croatian side how he is German influenced.
He is on target because he is closer to central Europeans than to Bulgarians and he is full Serb.
Znači Srbi zapadno od Drine koji su zapadno od srpskog a često i od hrvatskog proseka imaju dominantnu ilirsku genetiku od ukupne paleo-balkanske genetike. A Srbi iz južne i istočne Srbije koji su istočniji od srpskog proseka imaju dominantnu tračku genetiku od ukupne paleo-balkanske genetike.
Tako formulisano bi imalo smisla...Obzirom na pomeranje ka zapadu jednog dela Srba koji su bili u južnim(srpskim) zemljama.
Što se mene tiče, teško da mogu biti polu nemac, onda bi to značilo da su Srbi od prlike južniji nego današnji albanci, prosto desilo se da imam malo više slovensko-Ilirske(?) genetike.
5 linija koje znam, a koje su najbitnije za moje poreklo su ili I2a ili R1a.
Ne zelim da sugerisem nista oko tvog porekla, ali licno mislim da ne mozemo nikad sve da znamo, narocito preko zenskih linija, recimo ti mislis da ti je neka prababa od Srba, Srpkinja a ona imala recimo babu koja je Cehinja, koju su svi i zaboravili sta je bila i ne pominju je kao strankinju. Kako ces bas toliko da znas u detalje?
Pa platim ljude koji se bave sa time da iskopaju sve što mugu i što može da se nadje, nisu našli ništa od stranaca..Mada moram još više da saznam o hercegovačkoj vlasteli Majstorovića.
Mislim da ne treba toliko gledati na K15, meni su ostali kalkulatori skoz blisku krajiškim Srbima.
Imaš dve tri strane iza MyHeritage, reklo bi se poprlično normalan rezultat...Msm još negde bi se to pokazalo da imam neko strano poreklo po ženskim linijama.
Mnogo Srba ima puno više zapadne evrope nego ja. Ja ne mogu da sve karte bacim na K15.
A, iskreno i pitanje je koga tačno iskopaju u tim grobnicama, nalaz iz Crne Gore je pokazao da je Ilir najsličniji današnjim Ukrajincima.
Mislim da bi i Srbi i Hrvati trebali da se skoncetrišu da pronadju što više svojih srednjevekovih vlastelina( grobova) i testiraju šta god se bude moglo testirati.
Nadam se da će rezultat kneza Raškovića biti gotov što pre.
Za Nemanjiće autosomalna nema toliko smisla jer su oni mešani sa raznim narodima po ženskim linijama. Ali itekako bi bilo dobro da se sazna njihov y dnk i da se vidi da li eventualno imaju direktnih potomaka danas.
Car Dušan je jedina nada za to, on jedini od Nemanjića nije proglašen za sveca pa crkva tu ne bi trebala da ne dozvoli testiranje. Eno mu moštiju u crkvi Svetog Marka u Beogradu.
DNK test SVIH DNK testova je da Turci otkopaju ispod nekadašnje crkve svetih apostola Justinijana danas je tu džamija, jer se zna gdje Justinijan zakopan, ostaci njegove vojske koju je naselio Svetištu sv. Katarine na Sinaju koji su i dan danas tamo sebe zovu Vlasima, pa bi to bilo interesantno za vidjeti, on je rođen u 5 vjeku današnja Sjeverna Makedonija.
Gde su sve moji šetali po svijetu :lol:
https://www.theapricity.com/forum/at...9&d=1553280870
Kad vidim ovu mapu, moja genetika je sasvim nekako normalna Lol
Na potezu od Nemačke do Češke mora da su arčili i otimali žene ...xD:costumed-smiley-083
Mislim, kakvi Avaro-Slaveni. Pa tih pravih Avara nije bilo više od par postotaka.
Potječu najvećim dijelom od Panonskih Slavena, onih koji su sačinjavali Velikomoravsku državu. Kad su Mađari došli, Porfirogenet kaže da ih se velik dio odselio u Hrvatsku. Moja Y-DNK grupa (I2-A815) ima fokus baš na području gdje je bila jezgra Velikomoravske države.
Također, od predslavenskog stanovništva smatram da etnonim Bezjaci ukazuje na neku keltsku genetiku. Ja npr. imam relativno niski North-Sea a visoki North-Atlantic, Baskijski i Iberian na K36. To bi moglo ukazivati na Kelte, a ne Germane.
Čil autujte. Preozbiljno shvatate autosomalne zajebancije.
Ma on je dole ispod ove dzamije sahranjen:
https://i.imgur.com/JcuQnhC.jpg
msm tolke crkve srušili šta fali jednu malo da prekopa ..
Evo ja sam u ovom videu izrezao od 5 minute gdje istoričar kaže da su stanovnici (sveštenici i vojnici) cara justinijana rekli da su Vlaškog porjekla evo pogledaj sam:
https://youtu.be/fqLpjOVLRtY
North Croats descend from Pannonian Slavs and Celtic tribes. Southern Croats descend from White Croats and Illirian tribes.
Pa neko reče da su se Dačani broli na Kosovu protiv osmanlija...zaboravih ko
Dodaj i mene, ako nije problem.
https://www.theapricity.com/forum/sh...=1#post5884230