Ti si Hrvat.
Printable View
Ostavi se Hrvata i prestani me spamati sa porukama o ''srpskim'' DNA rezultatima. Ti si mi poslao ovaj topic danas smrdo.
Ne želim da ljudi pomisle kako smo genetski isti jer je to laž, a sudeći po rezultatima koje ti postaš Srbi su srednji europljani.
E pa niste. Balkanski owd.
Zbogom i prestani me gnjaviti.
Ovaj Nedjeljko Zubović sigurno nije iz Banije, već iz Like poreklom (i prezime jeste srpsko) i to baš iz kraja mog pradede. Ovde sam postavio rezultate jednog njegovog bližeg rođaka, Petra (373 zajedničih cM), koga imam u poklapanjima na FTDNA:
RW9524492
https://www.theapricity.com/forum/sh...=1#post6471869
Ne znam u kakvom su tačno srodstvu Nedjeljko i Petar, i koje je tačno poreklo tog čoveka pošto ga nemam u poklapanjima, ali iz Banije sigurno ne može biti. Takođe je smešna izjava da mu se žena preziva Ćuk, to je verovatno iskonstruisano zato što u poklapanjima ima izvesnu Milku Zubović-Ćuk sa kojom deli 560 cM. Ispada da je čovek oženjen svojom bliskom rođakom :P
Moram zaključiti da Pribislav govori neistinu, jer da je stvarno u kontaktu sa ovim čovekom, ne bi izneo ove potupuno nelogične podatke. Izgleda da je ovde cilj da se ide po gedmatch-u traže koji imaju dosta severnoevropskog DNK, a prezimena koja postoje u Baniji, koje će potom proglasiti za banijske Srbe bez ikakvog proveravanja.
Match also;
Largest segment = 9.9 cM
Total Half-Match segments (HIR) = 9.9 cM (0.277 Pct)
Estimated number of generations to MRCA = 5.3
1 shared segments found for this comparison.
432366 SNPs used for this comparison.
70.057 Pct SNPs are full identical
Comparison took 0.261 seconds.
CPU time used: 0.048 cpu seconds.
Pa sad, ne mogu da poverujem da si to dobio direktno od njega. Ovaj Petar je iz opštine Korenica, a na srprskom dnk projektu imamo testiranog Zubovića iz sela Vrela u toj opštini. To je rodno selo mog pradede i tamo su živeli samo Srbi. Da li Neđeljko po ženskoj liniji ima neko drugo, strano, poreklo, to ne znam i glupo mi je da nagađam kad nemam uvid u njegovo porodično stablo.
OK, dobio sam iz druge ruke. Proveriću gde je nastala greška. Rekao sam za prvu ruku zato što je mađarica navalila da govori da osoba uopšte nije Srbin, jel treba da dubim na glavi ili da se ubijem da joj dokažem da je Srbin?
Jedino što je važno je da je osoba Srbin. Postoji ime, prezime, kit i kraj priče. Još je interesantnije ako je Ličanin.
Promeniću post od Banija u Krajina, to obuhvata Srbe iz HR iz Bosanske Krajine.