Sumnjam... obzirom na teren sa kojeg potičem itd..uostalom bilo bi negde zabeleženo.
Verujem da se misli na neku žensku liniju obzirom da je neupitna ova muška, što se i vidi .
Printable View
K15 of other Serb from Banija. He is pretty similar as HungryLion, little more souther but nothing dramatic.
1 North_Sea 19.73
2 Baltic 18.35
3 Atlantic 16.18
4 West_Med 12.99
5 Eastern_Euro 12.97
6 East_Med 10.47
7 West_Asian 9.01
8 Red_Sea 0.21
9 Siberian 0.08
10 South_Asian 0.01
https://i.imgur.com/0SPuOLR.png
Slažem se ja sa tobom u tome, medutim ne mora to nužno biti neka skorija veza .
Elem, po poklapanjima na mapi se ne razlikujem previse od Srba iz srednje Bosne. Gledajući sve moje rezultate sa svih kalkulatora ja ne stičem utisak da je nužno moralo biti nekog stranog upliva.
Mislim, kako onda objašnjavate još severnije rezultate Hrvata koji pripadaju istoj haplogrupi kao ja, pritom im je poreklo iz istih krajeva kao što je i moje, i još su severniji.
Sasvim je suludo misliti da je u početku recimo srednjeg veka razlika između Srba i Hrvata bila tako drastična.
Napominjem, još su severniji od mene, a pretci su im prošli istim putevima seoba kao i moji.
I pored toga što u tom delu Banije ima više paleo-balkanskog upliva nego u tvom delu Banije ovaj je solidno severozapadno od srpskog proseka. Banijci su vrv. najseverniji a možda in najzapadniji Srbi (i ti i ovaj drugi ste zapadniji od Hrvata).
Bilo bi zanimljivo da vidimo rezultate nekog Kordunaša.
Filozofirate.
Po meni nema šanse da se tu ne radi o miksu.
Ali svatko nek vjeruje što hoće.
Za sada tako izgleda ...
Fascinantna mi je ta tvrdnja da Hrvati apsolutno slicnog porekla meni, a pritom još severniji nego ja, sa drugačijim rasporedom komponenti na K13 ( istočni med kaska), mogu biti autohtoni Hrvati i sasvim legitimni bez stranog upliva, a ja eto Srbin ne mogu, jer su Srbi i Hrvati dva sasvim različita naroda udaljeni milijardama kilometara jedni od drugih..msm..Pa Otac od korisnice Leloo ima veoma slične rezultate meni. ( žao mi ie što je pominjem čini se vrlo razumna i korektna, ali nije u negativnom kontekstu, tako da je ok..)..