Your results are a little unusual on K15..But on other calculator seem to bee pretty much south slavic.
Možda ne bi trebalo toliko da daješ značaja samo jednom kalkulatoru.
Printable View
If HuhgryLion is Croatian than it would not be claims from Croatian side how he is German influenced.
He is on target because he is closer to central Europeans than to Bulgarians and he is full Serb.
Znači Srbi zapadno od Drine koji su zapadno od srpskog a često i od hrvatskog proseka imaju dominantnu ilirsku genetiku od ukupne paleo-balkanske genetike. A Srbi iz južne i istočne Srbije koji su istočniji od srpskog proseka imaju dominantnu tračku genetiku od ukupne paleo-balkanske genetike.
Tako formulisano bi imalo smisla...Obzirom na pomeranje ka zapadu jednog dela Srba koji su bili u južnim(srpskim) zemljama.
Što se mene tiče, teško da mogu biti polu nemac, onda bi to značilo da su Srbi od prlike južniji nego današnji albanci, prosto desilo se da imam malo više slovensko-Ilirske(?) genetike.
5 linija koje znam, a koje su najbitnije za moje poreklo su ili I2a ili R1a.
Ne zelim da sugerisem nista oko tvog porekla, ali licno mislim da ne mozemo nikad sve da znamo, narocito preko zenskih linija, recimo ti mislis da ti je neka prababa od Srba, Srpkinja a ona imala recimo babu koja je Cehinja, koju su svi i zaboravili sta je bila i ne pominju je kao strankinju. Kako ces bas toliko da znas u detalje?
Pa platim ljude koji se bave sa time da iskopaju sve što mugu i što može da se nadje, nisu našli ništa od stranaca..Mada moram još više da saznam o hercegovačkoj vlasteli Majstorovića.
Mislim da ne treba toliko gledati na K15, meni su ostali kalkulatori skoz blisku krajiškim Srbima.
Imaš dve tri strane iza MyHeritage, reklo bi se poprlično normalan rezultat...Msm još negde bi se to pokazalo da imam neko strano poreklo po ženskim linijama.
Mnogo Srba ima puno više zapadne evrope nego ja. Ja ne mogu da sve karte bacim na K15.