Bantu people belong to E haplogroup
Printable View
Možda u teoriji jesu, ali zna se dobro na koga se taj izraz izričito odnosi bez obzira na malobrojnost jednih u odnosu na druge. Kao i svaki pogrdni naziv ima razlog zašto je pogrdan. Neće se Slovenac, Mađar, Austrijanac smatrati krivim za sve loše stvari u Zagrebu (i Hrvatskoj). A i da jesu ne bi se smatrali zbog očitih i povijesnih razloga.
Načitao sam se svakakih sranja kroz godine na Internetu. Poglavito komentara u raznim člancima. Neki kreten napiše komentar na jutarnjem listu, komentar boli glava, i dobije 300 likeova. Sad bih ja trebao vjerovati da su to sve Srbi pravili accountove.
Ma ne mogu da vas vide nacrtane ovi odozlo što kajkaju. Govore da ste kriminalci, tajkuni, da im uzimati životni i poslovni prostor, da ste primitivni, da im zagađujete kulturu, da ste previše ostašćeni...
Sa Srbinma iz Nevesinja imate čitav niz sličnosti a razliku samo u konfesiji, a sa onim pimpecima iz Čakoveca imate samo istu konfesiju a u svemu ostalom se razlikujete.
Vidiš npr. ovoga kretena Nenada Grbca
https://nema-kompromisa.com/?p=1484
Komentari dolje
http://www.novilist.hr/Kultura/123-g...a-po-sebi-nema
Znam da je na jutarnjem imao još bolesnije komentare po nekoliko stotina likeova, ali su ih izgleda izbrisali jer ih ne mogu naći.
https://www.digitalne-knjige.com/grbac.php
Nekoliko puta mi je kroz glavu prošlo da ga tražim po Zagrebu i dobro polomim, ali se bojim zatvora.
Pa nije ništa ni lagao mada me iritira to što govori da je zajednička samo vjera. Ja to ne bih rekao za ijednoga Srbina.
Sjećam se da su mene u školi zajebavali bosanac, znam da mi je rodbina često znala doći doma nadrkana zbog glupih komentara na poslu. Govorim čak o pograničnom prostoru sa Dalmacijom. Znam da se dosta sralo o tome što se BiH Hrvati prijavljuju u Hrvatskoj, koriste dječji, ovo, ono. Ako si radio što kradeš posao našim ljudima. Ako si radio posao koji lokalni ljudi nisu htjeli raditi što si uopće došao raditi. To faza je vrlo kratko trajala, relativno kratko. Ako se ne varam, interpolacijom na temelju onoga što sam čuo, možda od 80-ih, 90-ih i prestala negdje u ovom stoljeću. Kao da je od tada tek počela masovnija interakcija. Možda je to bilo neizbježno, priroda tako dala, ljudska narav, morala proći neka prijelazna pojava zbog nesavršenog čovjekova uma, koja je eto kratko trajala.
Evo čujem da je i slična stvar sa Srbima koji su prebjegli poslije rata u Srbiju. A razlog tome je što smo mi sa ex-Yu prostora svi najveća iskompleksirana govna. Nećeš vidjeti Danca, Norvežanina itd kako troše energiju na gluposti i nepotrebne stvari. Zna se tko je sve unio i pomutio stvari na ovim prostorima.
Moj prijatelj koji se vratio iz Australije nakon šest mjeseci života u Hrvatskoj je rekao da su Hrvati najveća govna i da ne zna koji se kurac vraćao. Kaže, tamo su svi Hrvati živjeli kao braća, svatko svakome pomagao, provodili vrijeme po hrvatskim domovima, osjećao sam se kao da sam u Hrvatskoj, a ne u Australiji, došao ovamo i odmah me netko zajebao za novce, Hrvati seru po Hrvatima itd.
Nisu sposobniji. Normala kao i svi drugi.
Možda su imali više inicijative, žeđi za boljim životim što možeš zaključiti po čovjeku na početku videa.
https://www.youtube.com/watch?v=Hfs48l2IdEg
Tek poslije sredine 90-ih zapadni dio Hercegovine počinje pomalo cvasti. Tijekom Jugoslavije to je bio dio po kojem su komunisti najviše srali. Ljudi su i dan danas živi pa dobro znam što se prolazilo. Kada su pitali Gorana Milića kome je najviše laknulo nakon pada Jugoslavije, on je rekao zapadnoj Hercegovini. I u njima je sada ta želja da sve nadoknade.
Gdje bi bili kada bi se ozbiljno uzimalo svakog psihičkog bolesnika i njegove ideje. Lik izgleda kao Turčin/Vlah a i prezime mu je odozdola.
According to some sources they are from Lika, Herzegovina, or Boke Kotorska.
https://actacroatica.com/en/surname/Grbac/
Konjina je potomak dinarske kolonizacije Istarskog poluotoka.
Dečko baš pretjeruješ. Pola Slavonije je porijeklom iz BiH a i oni se žene mnogo više sa Dalmatincima i Bosancima nego sa npr. Zagorcima ili Međimurcima.
Kajkavci Sjeverozapadne Hrvatske se rijetko žene sa ljudima koji nisu iz njihovog kraja i oni su poprilično homogen svijet, drže svoje a došljake baš ne mirišu pa makar bili Purgeri.
Jezik i osećaj pripadnosti istoj kulturi.
U Šumadiji prevladava dinarsko-hercegovačka struja, a toj struji pripadaju i bosanski i krajiški Srbi.
Starosedeoci Vojvodine su miks doseljenika iz istočne/južne Srbija, sa Kosova i severa Sev. Makedoniji (tkz. miravsko-vardarska struja) i doseljenika iz dinarskih krajeva. U Sremu među starosedeocima je puno jača dinarska struja zbog masovnog doseljavanja Srba iz Like, Sev. Dalmacije, Bosanske Krajine i Korduna u 18-om i 19-om veku. U Banatu je jača moravsko-vardarska migraciona struja.
Sreo sam gomilu Sremaca koji imaju prezimena tipična za moj kraj i za Liku, i koji znaju da su im preci došli iz tih krajeva, neki znaju tačno koje godine (radi se o 18-om i 19-om veku).
U Srbiji se mogu se naći tragovi krajiških Srba od pre kolonizacija iza prvog i drugog sv. rata (i izvan Srema). Npr. selo Krajišnici kod Loznice su osnovali Srbi doseljeni iz Bosanske Krajine za vreme Miloša Obrenovića, u selu sve prezimena kao u mom kraju https://en.wikipedia.org/wiki/Krajišnici_(Loznica)
Imaš samo vjeru i kulturu (a i to je vjera jer pravoslavlje definiše tu jednu pravoslavnu kulturu)
To važi za sve narode na Balkanu pa i Anadoliji.
Evo ti na primjer: 90% Jermena su Turci a ovih 10% što su pravoslavci kukaju kako su Jermeni ugroženi, jer Jermeni isto tako definišu svoju naciju samo kroz vjeru.
VJERA i KULTURA su skoro jedno te isto, a porjeklo na balkanu i anadoliji ne vrijedi apsolutno ništa.
Niti su Torlaci bili isključivo zemljoradnici, niti su dinarski Srbi bili isključivo stočari.
U Južnoj Srbiji, Bugarskoj i Makedoniji nije bilo toliko pomeranja stanovništva i seoba. S druge strane Dinarci su stalno opirali Osmanlijma a to je izazivalo česte seobe.
Između dinsrskih i torlačkih Srba postoje određene razlike u mentalitetu, običajima i kulturi, ali ne može se na osnovu toga reći da nisu isti narod. Meni je po mentalitetu bliži katolik iz Vrlike nego Srbin iz Surdulice, ali to što se taj iz Vrlike klanja Papi pravi nepremostiv jaz.
Ajde...I onda "zli Srbi" zavadaju Hrvate jel da? Malo je neukusno da tako nazivaš barem 60% današnje hrvatske nacije...Imaš otvorenu averziju prema ljudima iz tih krajeva, premda mi to nije jasno obzirom koliko sam čitao ovde tvoj predak nije bio Sloven, pa je asmilovan u srpski korpus i vekovima imao srpski indentitet, tek pred kraj 17veka odlazi na zapad i meša se sa Slovencima( dakle ne Hrvatima), tvoje hrvatstvo je novijeg datuma, verujem da je to razlog nemogućnosti da se povežeš sa ljudima koji dele isto etničko i narodno poreklo više vekova.
Srbi koji su od zapadne Bugarske,Kosova, sela u Rumuniji pa sve do Banije pevali pesme o kosovskim junacima su masovno PH908. Zbog raznih nedaća koje su nas zahvatile meni sigurno ne pada na pamet da im brojim krvna zrnca ili još gore procente, oni imaju isti bazični koren kao i ja, srpski.Razlike postoje i u dva susedna sela u krajnjoj liniji.
Pa tako je i sa Hrvatima. Indikativno je kako su Kajkavci i Slovenci i jezično i konfesionalno bliski pa se nikada nisu smatrali istim narodom. Ljudi su uvijek sličniji onima kraj kojih žive pa makar pripadali drugom narodu.
Misliš da npr. Prus iz Koningsberga nije bio mnogo bliži susjednim Litavcima i Poljacima nego nekom Tirolcu ili Rajnladeru ? Pa se opet smatrao Njemcem. Toga ima u svakoj europskoj zemlji.
Ti i katolik iz Vrlike ste kulturno i genetski bliski, ali kaj to vrijedi kada on slavi kralja Tomislava, Nikolu Zrinskog ili Franju Tuđmana a ti cara Dušana, Miloša Oblića ili Nikolu Pašića ?
On nema blage veze o kosovskom boju a ti nemaš pojma o krbavskoj ili sigetskoj bitci. To su te nepremostive razlike.
Ali ne znači da se ne trebate uvažavati i razumjeti.
On nama govori da zavađamo Hrvate, a svako malo o Dalmatincima i Hercegovcima govori razna sranja sa pozicije germanskog supremiste.
Katolici kod mene u Zagori, veći deo onih u Lici i na Baniji su naši ljudi "zakona rimskoga" (Bunjevci).
Ima u Licu nešto čakavaca a na Baniji kajkavaca, ali su u manjini u odnosu na Bunjevce Srbo-katolike.