Page 67 of 73 FirstFirst ... 1757636465666768697071 ... LastLast
Results 661 to 670 of 729

Thread: Krajina Serb (from Banija) results

Insufferable by many Apricity Funding Member
    "Friend of Apricity"

Last Online
    @
    Ethnicity
    -
    Country
    Antarctica
    Politics
    Bros over hoes
    19,369
    Thumbs Up/Down
    Received: 11,881/444
    Given: 14,089/67

1 Not allowed! Not allowed!

Quote Originally Posted by Hrvoje Vukčić Hrvatinić View Post
    Jutarnji komentiraju izrodi ak mene pitaš.
    Vidiš npr. ovoga kretena Nenada Grbca
    https://nema-kompromisa.com/?p=1484

Komentari dolje
    http://www.novilist.hr/Kultura/123-g...a-po-sebi-nema

Znam da je na jutarnjem imao još bolesnije komentare po nekoliko stotina likeova, ali su ih izgleda izbrisali jer ih ne mogu naći.

https://www.digitalne-knjige.com/grbac.php

Nekoliko puta mi je kroz glavu prošlo da ga tražim po Zagrebu i dobro polomim, ali se bojim zatvora.

Insufferable by many Apricity Funding Member
    "Friend of Apricity"

Last Online
    @
    Ethnicity
    -
    Country
    Antarctica
    Politics
    Bros over hoes
    19,369
    Thumbs Up/Down
    Received: 11,881/444
    Given: 14,089/67

1 Not allowed! Not allowed!

Vidiš Insuperable, to je to kaj ti pričam.
    Pa nije ništa ni lagao mada me iritira to što govori da je zajednička samo vjera. Ja to ne bih rekao za ijednoga Srbina.

Sjećam se da su mene u školi zajebavali bosanac, znam da mi je rodbina često znala doći doma nadrkana zbog glupih komentara na poslu. Govorim čak o pograničnom prostoru sa Dalmacijom. Znam da se dosta sralo o tome što se BiH Hrvati prijavljuju u Hrvatskoj, koriste dječji, ovo, ono. Ako si radio što kradeš posao našim ljudima. Ako si radio posao koji lokalni ljudi nisu htjeli raditi što si uopće došao raditi. To faza je vrlo kratko trajala, relativno kratko. Ako se ne varam, interpolacijom na temelju onoga što sam čuo, možda od 80-ih, 90-ih i prestala negdje u ovom stoljeću. Kao da je od tada tek počela masovnija interakcija. Možda je to bilo neizbježno, priroda tako dala, ljudska narav, morala proći neka prijelazna pojava zbog nesavršenog čovjekova uma, koja je eto kratko trajala.

Evo čujem da je i slična stvar sa Srbima koji su prebjegli poslije rata u Srbiju. A razlog tome je što smo mi sa ex-Yu prostora svi najveća iskompleksirana govna. Nećeš vidjeti Danca, Norvežanina itd kako troše energiju na gluposti i nepotrebne stvari. Zna se tko je sve unio i pomutio stvari na ovim prostorima.

Moj prijatelj koji se vratio iz Australije nakon šest mjeseci života u Hrvatskoj je rekao da su Hrvati najveća govna i da ne zna koji se kurac vraćao. Kaže, tamo su svi Hrvati živjeli kao braća, svatko svakome pomagao, provodili vrijeme po hrvatskim domovima, osjećao sam se kao da sam u Hrvatskoj, a ne u Australiji, došao ovamo i odmah me netko zajebao za novce, Hrvati seru po Hrvatima itd.

Quote Originally Posted by Pribislav View Post
    Samo kažem istinu stari.

Ko vam je kriv kad su sposobniji od vas...
    Nisu sposobniji. Normala kao i svi drugi.

Možda su imali više inicijative, žeđi za boljim životim što možeš zaključiti po čovjeku na početku videa.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hfs48l2IdEg

Tek poslije sredine 90-ih zapadni dio Hercegovine počinje pomalo cvasti. Tijekom Jugoslavije to je bio dio po kojem su komunisti najviše srali. Ljudi su i dan danas živi pa dobro znam što se prolazilo. Kada su pitali Gorana Milića kome je najviše laknulo nakon pada Jugoslavije, on je rekao zapadnoj Hercegovini. I u njima je sada ta želja da sve nadoknade.

Banned
    Last Online
    09-09-2024 @ 02:45 PM
    Ethnicity
    Melania's boy toy
    Country
    United States
    Region
    Zagreb
    8,373
    Thumbs Up/Down
    Received: 5,382/129
    Given: 6,047/229

0 Not allowed! Not allowed!

Quote Originally Posted by Insuperable View Post
    Vidiš npr. ovoga kretena Nenada Grbca
    https://nema-kompromisa.com/?p=1484

Komentari dolje
    http://www.novilist.hr/Kultura/123-g...a-po-sebi-nema

Znam da je na jutarnjem imao još bolesnije komentare po nekoliko stotina likeova, ali su ih izgleda izbrisali jer ih ne mogu naći.

https://www.digitalne-knjige.com/grbac.php

Nekoliko puta mi je kroz glavu prošlo da ga tražim po Zagrebu i dobro polomim, ali se bojim zatvora.
    Gdje bi bili kada bi se ozbiljno uzimalo svakog psihičkog bolesnika i njegove ideje. Lik izgleda kao Turčin/Vlah a i prezime mu je odozdola.

According to some sources they are from Lika, Herzegovina, or Boke Kotorska.
    https://actacroatica.com/en/surname/Grbac/

Konjina je potomak dinarske kolonizacije Istarskog poluotoka.

Banned
    Last Online
    Ethnicity
    Melania's boy toy
    Country
    United States
    Region
    Zagreb
    8,373
    Thumbs Up/Down

Ma ne mogu da vas vide nacrtane ovi odozlo što kajkaju. Govore da ste kriminalci, tajkuni, da im uzimati životni i poslovni prostor, da ste primitivni, da im zagađujete kulturu, da ste previše ostašćeni...

Sa Srbinma iz Nevesinja imate čitav niz sličnosti a razliku samo u konfesiji, a sa onim pimpecima iz Čakoveca imate samo istu konfesiju a u svemu ostalom se razlikujete.
    Kaj ti imaš sa svinjarima iz Šumadije i uzgajivačima krumpira iz Južne Srbije, ili sa Srbima starosjediocima iz Vojvodine osim vjere ?

Banned
    Last Online
    Ethnicity
    Melania's boy toy
    Country
    United States
    Region
    Zagreb
    8,373
    Thumbs Up/Down

Tema o Hercegovcima na forumu.hr je zatvorena zbog prevelikoj izliva mržnje i netrpeljivost prema njima od strane forumaša Pugrera, Zagoraca i Slovonaca.
    Dečko baš pretjeruješ. Pola Slavonije je porijeklom iz BiH a i oni se žene mnogo više sa Dalmatincima i Bosancima nego sa npr. Zagorcima ili Međimurcima.
    Kajkavci Sjeverozapadne Hrvatske se rijetko žene sa ljudima koji nisu iz njihovog kraja i oni su poprilično homogen svijet, drže svoje a došljake baš ne mirišu pa makar bili Purgeri.

Veteran Member
    Last Online
    11-11-2024 @ 04:18 PM
    Ethnicity
    Serb
    Ancestry
    Dalmatia
    Country
    Serbia
    11,878
    Thumbs Up/Down
    Received: 5,646/170
    Given: 40/24

Kaj ti imaš sa svinjarima iz Šumadije i uzgajivačima krumpira iz Južne Srbije, ili sa Srbima starosjediocima iz Vojvodine osim vjere ?
    Jezik i osećaj pripadnosti istoj kulturi.

U Šumadiji prevladava dinarsko-hercegovačka struja, a toj struji pripadaju i bosanski i krajiški Srbi.
    Starosedeoci Vojvodine su miks doseljenika iz istočne/južne Srbija, sa Kosova i severa Sev. Makedoniji (tkz. miravsko-vardarska struja) i doseljenika iz dinarskih krajeva. U Sremu među starosedeocima je puno jača dinarska struja zbog masovnog doseljavanja Srba iz Like, Sev. Dalmacije, Bosanske Krajine i Korduna u 18-om i 19-om veku. U Banatu je jača moravsko-vardarska migraciona struja.
    Sreo sam gomilu Sremaca koji imaju prezimena tipična za moj kraj i za Liku, i koji znaju da su im preci došli iz tih krajeva, neki znaju tačno koje godine (radi se o 18-om i 19-om veku).
    U Srbiji se mogu se naći tragovi krajiških Srba od pre kolonizacija iza prvog i drugog sv. rata (i izvan Srema). Npr. selo Krajišnici kod Loznice su osnovali Srbi doseljeni iz Bosanske Krajine za vreme Miloša Obrenovića, u selu sve prezimena kao u mom kraju https://en.wikipedia.org/wiki/Krajišnici_(Loznica)

HungryLion
    Guest

Isto poreklo po muškoj liniji, pripadnost istom narodu i kulturi. Pametnome dosta.

Banned
    Last Online
    @
    Meta-Ethnicity
    Ar-Rum, Ottoman, Byzantine
    Ethnicity
    Bosniak
    Ancestry
    25% N.Macedonian, 25% Albanian + 50% Dalmatia Slavic mixed Vlach
    Country
    Bosnia
    Region
    Dalmatia
    Y-DNA
    I2
    mtDNA
    H28
    Taxonomy
    Dinarid + Pontid
    Politics
    Neo-Ottomanism
    Hero
    Tzepeles Komnenos, Mehmed II
    Religion
    Ottoman Islam
    17,707
    Thumbs Up/Down
    Received: 8,204/1,115
    Given: 5,689/520

Quote Originally Posted by HungryLion View Post
    Isto poreklo po muškoj liniji, pripadnost istom narodu i kulturi. Pametnome dosta.
    Imaš samo vjeru i kulturu (a i to je vjera jer pravoslavlje definiše tu jednu pravoslavnu kulturu)

To važi za sve narode na Balkanu pa i Anadoliji.

Evo ti na primjer: 90% Jermena su Turci a ovih 10% što su pravoslavci kukaju kako su Jermeni ugroženi, jer Jermeni isto tako definišu svoju naciju samo kroz vjeru.

VJERA i KULTURA su skoro jedno te isto, a porjeklo na balkanu i anadoliji ne vrijedi apsolutno ništa.

Banned
    Last Online
    Ethnicity
    Melania's boy toy
    Country
    United States
    Region
    Zagreb
    8,373
    Thumbs Up/Down

Quote Originally Posted by HungryLion View Post
    Lmao, Torlački seljak iz Južne Srbije je po svemu sličniji Bugarima nego dinarskim talibanima pa se ne smatra Bugarinom. E pa vidiš isto je i sa nama.

Veteran Member
    Last Online
    11-11-2024 @ 04:18 PM
    Ethnicity
    Serb
    Ancestry
    Dalmatia
    Country
    Serbia
    11,878
    Thumbs Up/Down
    Received: 5,646/170
    Given: 40/24

Lmao, Torlački seljak iz Južne Srbije je po svemu sličniji Bugarima nego dinarskim talibanima pa se ne smatra Bugarinom. E pa vidiš isto je i sa nama.
    Torlački je samo "primitivna" štokavica sa 2 padeža, a ne bugarski jezik.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)