Page 31 of 73 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast
Results 301 to 310 of 729

Thread: Krajina Serb (from Banija) results

HungryLion
    Guest

0 Not allowed! Not allowed!

Quote Originally Posted by Pribislav View Post
    Siguran sam da će knez Rašković ispasti puno bliže tebo nego današnjim Crnogorcima.
    To je maltene sigurna stvar.
    Mene malo ljudi čude, ne mogu da skapiram da gledaju tako usko na stvari koje su vrlo komplikovane kao što je genetika naroda sa ovih prostora.

HungryLion
    Guest

Apropo ovog o čemu pričam pitao bih korisnike koji pišu na ovoj temi, ko je "Vlah", da li onaj ko nema slovensku(I2a1b,R1a) haplogrupu, ili onaj ko možda ima slovensku haplogrupa, a igrom slučaja je orijentisan jugoistočno? )

Senior Member ph2ter's Avatar
    Last Online
    07-01-2024 @ 09:07 PM
    Meta-Ethnicity
    Slavic + Celtic + Illyrian
    Ethnicity
    Croatian
    Country
    Croatia
    Region
    Zagreb
    Y-DNA
    I2a1a2b-A815-FGC92673
    mtDNA
    HV0-T195C!
    743
    Thumbs Up/Down
    Received: 1,112/2
    Given: 267/0

1 Not allowed! Not allowed!

Quote Originally Posted by HungryLion View Post
    Na strani broj 15 je sve objašnjeno.
    Vrlo studiozno sam izučio sve svoje rezultate, pritom o tome razgovarao sa profesionalcima. Nema tu ništa čudno, ukratko rečeno.
    Tvoj K15:
    https://www.dropbox.com/s/hfgqpeci9u...Serb2.png?dl=0

Tvoj K36:
    https://www.dropbox.com/s/jq9xcbqjdf...aSerb.png?dl=0

Izgledaš kao miks Istočnih Nijemaca i Srba. Predaleko si od srpskog prosjeka da ne bi bio miks.

Tvoj Central Euro je enorman. Nema šanse da takvog ima neki obični Srbin.

Veteran Member
    Last Online
    11-11-2024 @ 04:18 PM
    Ethnicity
    Serb
    Ancestry
    Dalmatia
    Country
    Serbia
    11,878
    Thumbs Up/Down
    Received: 5,646/170
    Given: 40/24

To je maltene sigurna stvar.
    Mene malo ljudi čude, ne mogu da skapiram da gledaju tako usko na stvari koje su vrlo komplikovane kao što je genetika naroda sa ovih prostora.
    Srbi sa područja Istočne i Stare Hercegovine i nešto manje iz Raške su migrirali u 16-om veku u Bosansku Krajinu i odneli genetiku kakvu su imali. Tokom 17-og veka na područje Stare Hercegovine i Raške i nešto manje Istočne Hercegovine je došlo do priliva stanovništva iz crnogorskih Brda zbog kojih je genetika današnjih stanovnika tih krajeva južnija od tvoje. Može se reći da Krajišnici imaju srednjovekovnu hercegovačku genetiku, pre delomične "crnogorizacije" Hercegovine.

Neki misle (čak i neki Srbi) da su Srbi iz tvog kraja severnije orjentisani od hercegovačkih Srba zato što su Srbi koji su došli sa jugoistoka u zapadnu Bosnu u 16-om veku asporbovali deo predturskog katoličkog sranovništva Pounja i Potkozarja. Ali to su nedokazane lovačke priče...

Banned
    Last Online
    09-09-2024 @ 02:45 PM
    Ethnicity
    Melania's boy toy
    Country
    United States
    Region
    Zagreb
    8,373
    Thumbs Up/Down
    Received: 5,382/129
    Given: 6,047/229

Quote Originally Posted by ph2ter View Post
    Tvoj K15:

Tvoj K36:

Izgledaš kao miks Istočnih Nijemaca i Srba. Predaleko si od srpskog prosjeka da ne bi bio miks.

Normalno da je, pa na K36 je dečko bliži istočnim Njemcima nego srpskom prosjeku (koji uključuje zapadne Srbe).

HungryLion
    Guest

Tvoj K15:

Tvoj K36:

Postoje još uvek prilično neutrvđene stvari što se genetike tiče...Definitivno nisam miks, barem što se tiče vremena na Balkanu. U mom slučaju se Severna komponenta severnog mora preliva u srednje evropsku vrlo često kada god je prisutna takva opcija, kao što i sam vidiš razliku na K36 i K15 recimo. Opet kažem od stručnog lica mi je to potanko objašnjeno, i nije to ništa suviše atipično.
    Treba uzeti u obzir da su moji K13 rezultati u srpskom "kvadratu" i da čak i na izgled južniji mađari i neki Hrvati tu ispadnu poprilično severniji od mene ( govorim o izgledu rezultata, naravno)..K13 je daleko najpouzdaniji kalkulator.
    Ukratko pojačan istočni mediteran jasno govori da nije bilo skorijeg "stranog" upliva. Do sada nisam video osobu koja ima germanske ili Mađarske krvi a da ima pojačan istočni mediteran. Zaista ne bih imao problem da sam mešanog porekla, ali stvarno nemam takvih podataka, a istražio sam vrlo ozbiljno i očevu i majčinu stranu.

Last Online
    Meta-Ethnicity
    Ethnicity
    Croatian
    Country
    Croatia
    Region
    Zagreb
    Y-DNA
    I2a1a2b-A815-FGC92673
    mtDNA
    HV0-T195C!
    743
    Thumbs Up/Down

Quote Originally Posted by Hrvoje Vukčić Hrvatinić View Post
    Normalno da je, pa na K36 je dečko bliži istočnim Njemcima nego srpskom prosjeku (koji uključuje zapadne Srbe).
    To sigurno uključuje neku 'babu' Nijemicu.

Još nisam naišao na ovako velik Central Euro na K36. Apsolutni maksimum.

HungryLion
    Guest

Quote Originally Posted by Pribislav View Post
    Srbi sa područja Istočne i Stare Hercegovine i nešto manje iz Raške su migrirali u 16-om veku u Bosansku Krajinu i odneli genetiku kakvu su imali. Tokom 17-og veka na područje Stare Hercegovine i Raške i nešto manje Istočne Hercegovine je došlo do priliva stanovništva iz crnogorskih Brda zbog kojih je genetika današnjih stanovnika tih krajeva južnija od tvoje. Može se reći da Krajišnici imaju srednjovekovnu hercegovačku genetiku, pre delomične "crnogorizacije" Hercegovine.

Neki misle (čak i neki Srbi) da su Srbi iz tvog kraja severnije orjentisani od hercegovačkih Srba zato što su Srbi koji su došli sa jugoistoka u zapadnu Bosnu u 16-om veku asporbovali deo predturskog katoličkog sranovništva Pounja i Potkozarja. Ali to su nedokazane lovačke priče...
    Slažem se, to sam pokušao da kažem i korisnici Leloo kada je i Dalmacija u pitanju, razne struje su tuda prošle.
    Dalmacija/Hercegovina nekada, i sada nisu sasvim iste.
    Znaš kako, svako je slobodan da misli šta želi, da imam bilo kakav podatak o stranom uplivu vrlo rado bih to podelio, međutim i nakom obimnih istraživanja( i dosta novca datog za iste) tako nešto apsolutno nije nađeno.

Last Online
    Meta-Ethnicity
    Ethnicity
    Croatian
    Country
    Croatia
    Region
    Zagreb
    Y-DNA
    I2a1a2b-A815-FGC92673
    mtDNA
    HV0-T195C!
    743
    Thumbs Up/Down

Postoje još uvek prilično neutrvđene stvari što se genetike tiče...Definitivno nisam miks, barem što se tiče vremena na Balkanu. U mom slučaju se Severna komponenta severnog mora preliva u srednje evropsku vrlo često kada god je prisutna takva opcija, kao što i sam vidiš razliku na K36 i K15 recimo. Opet kažem od stručnog lica mi je to potanko objašnjeno, i nije to ništa suviše atipično.
    Treba uzeti u obzir da su moji K13 rezultati u srpskom "kvadratu" i da čak i na izgled južniji mađari i neki Hrvati tu ispadnu poprilično severniji od mene ( govorim o izgledu rezultata, naravno)..K13 je daleko najpouzdaniji kalkulator.
    Ukratko pojačan istočni mediteran jasno govori da nije bilo skorijeg "stranog" upliva. Do sada nisam video osobu koja ima germanske ili Mađarske krvi a da ima pojačan istočni mediteran. Zaista ne bih imao problem da sam mešanog porekla, ali stvarno nemam takvih podataka, a istražio sam vrlo ozbiljno i očevu i majčinu stranu.
    Mogući su i vanbračni događaji...

HungryLion
    Guest

To sigurno uključuje neku 'babu' Nijemicu.

Još nisam naišao na ovako velik Central Euro na K36. Apsolutni maksimum.
    Opet kažem, pre dolaska na Balkan možda je svaka druga bila istocno germanskog porekla, međutim na Balkanu nije.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)