1

Thumbs Up/Down |
Received: 1,112/2 Given: 267/0 |
Genetika je ogledalo geografije. Hrvati plotaju sjevernije jer se nalaze sjevernije. Čak i predslavenski stanovnici Hrvatske su plotali sjevernije od onih iz Srbije.
Tvoji preci na Baniju su donijeli južniju genetiku od one koja je do tada bila u Baniji. Ti možeš plotati tako sjeverno samo ako su se oni miješali s nekim još sjevernijim od tebe.
Osim ako ne misliš da se tvoji preci Bijeli Srbi nisu miješali s Ilirima (što je nemoguće).
Europe
100.0%
East Europe
95.0%
Balkan
51.7%
East European
43.3%
Baltic
0.0%
South Europe
1.0%
Italian
1.0%
Greek
0.0%
Iberian
0.0%
Sardinian
0.0%
Ashkenazi Jewish
0.0%
Ashkenazi Jewish
0.0%
North and West Europe
4.0%
English
0.0%
Finnish
0.0%
Irish, Scottish, and Welsh
0.0%
North and West European
1.7%
Scandinavian
2.3%
Mutna je slika manje vrednosti se skoro i ne vide.
Znači onda je normlno da Hrvat iz Dalmacije bude maltene na granici nemačke? Severniji od Mađara?
Interesanto, a da prirom nije mešan ni sa čime, daleko bilo jelte.
Od većine kalkulatora kod mene samo jedan pokazuje relativno "čudniju" sliku. Verujem da je zanimljivo baš taj uzeti kao primer, a zanemariti ostalih 10.
Pritom moji pretci iz Hercegovine i Bosne sigurno nisu bili znatno južniji od Hrvata iz Dalmacije.
Thumbs Up/Down |
Received: 5,382/129 Given: 6,047/229 |
Thumbs Up/Down |
Kaj misliš zašto ja plotam južnije od tebe a stari mi je Slovenac ? Sa majčine strane sam iz okolice Zagreba stoljećima unatrag ali imam i Šokačke korijene iz bosanske posavine.
Je li moguće da su me ti bosanci povukli južnije od tebe ? Otac mi vjerojatno ima jaki njemački upliv osim slovenskog.
Demantuješ sam sebe, juče si mi rekao da sam ljubomoran na Leloo zato što je severnija. Ona ima Poreklo vezano za Dalmaciju, za Baniju i Dubicu, a muski predak je došao iz Hercegovine ili pak granice sa Crnom Gorom.
I ona je severnija od mene i to je logično, međutim ne razumem što nije logično da ja budem malo južniji, trebao bih biti u Bugarskoj pretpostavljam.
Thumbs Up/Down |
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks